Název | Množství a jednotka |
---|---|
polohrubá mouka | 250 g |
moučkový cukr | 250 g |
máslo | 125 g |
vejce | 4 ks |
smetana ke šlehání | 100 ml |
mléko | 100 ml |
prášek do pečiva | 1/2 |
citronová kůra | |
třešně | 350 g |
tuk a mouka na vymazání plechu |
Třeme cukr, máslo, žloutky, přidáme tři lžíce vroucí vody, mouku, mléko a půl kelímku šlehačky (nebo celou a nedáváme mléko), citronové kůry jen cca ze ¼ citronu, bohatě to stačí. Ušleháme sníh z bílků, lehce ho vmícháme do těsta (mělo by být řidší, ne moc hutné), nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme ovocem a upečeme při 180° asi 40 minut.
Postup: Nejprve si umyjeme a vyvaříme sklenice a víčka, do kterých budeme okurky... zobrazit recept
Postup: Z 250 ml mléka odlijeme cca 50 ml do hrnku, přidáme lžičku krupicového cukru a... zobrazit recept
Postup: vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a oparikujeme (můžeme i pálivou... zobrazit recept
Postup: Nejdříve si dáme do trouby brambory. Brambory dobře omyjeme, osušíme a... zobrazit recept
Postup: V kastrůlku rozpustíme máslo. Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme ponorným... zobrazit recept
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek
Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...